• Greek Shaolin Temple Cultural CenterΟ Δάσκαλος Σι Χανγκ Φενγκ | 04/06/2013


Ο Δάσκαλος Σι Χανγκ Φενγκ [κιν.: shìhéngfēng释恒风]Ο Δάσκαλος Σι Χανγκ Φενγκ [κιν.: shìhéngfēng 释恒风] 35ης Γενεάς του Σαολίν, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Το όνομα του είναι Κωστής Νικόλαος και είναι ένας από τους Επίσημα Διαπιστευμένους Δασκάλους Πολεμικών Τεχνών του ΕΠΟΚΕΣ, με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία, Τσιν Να [κιν.: qínná 擒拿], Τσι Γκον [κιν.: qìgōng 气功], Μπα Ντουάν Τζιν [κιν.: bāduànjǐn 八段锦] και Τσαν Τσι Τζιαν [κιν.: chǎnqìjiàn 产气健].

Το ενδιαφέρον για τις μαχητικές τέχνες ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς είχε την τύχη να είναι ο γιος του πρωταθλητή στη πυγμαχία, στη κατηγορία ελαφρών βαρών, Κωνσταντίνου Κωστή, από την Θεσσαλονίκη.

Σε ηλικία 12 ετών, σε μια αναζήτηση συνδυασμών τεχνικών, ασχολήθηκε με το Τζούντο, στον Πανελλήνιο Γ.Σ., με δάσκαλο τον παγκόσμιο πρωταθλητή Αθανάσιο Καπαρό φτάνωντας στη Μαύρη Ζώνη και κατακτώντας 2 ασημένια Μετάλλια ενα σε παλλήνιο πρωτάθλημα το 1984 και ενα σε πανευρωπαικό το 1985. Παράλληλα, ασχολήθηκε και με το Χαπκιντό, για περίπου 3 χρόνια και Χουνγκ Γκαρ Κουνγκ Φου με τον Σιφού Κώστα Παπαδόπουλο. Παρόλα αυτά, καμία από τις παραπάνω μαχητικές τέχνες δεν κέρδισαν την καρδιά του, όμως εμπλούτισαν σημαντικά τις γνώσεις του.

Στη συνέχεια της αναζήτησής του ασχολήθηκε με διαφορετικά είδη Κουνγκ Φου και μαθήτευσε σε αρκετές σχολές και με διαφορετικούς δασκάλους, ψάχνοντας αυτό το διαφορετικό, που θα γέμιζε την καρδιά του. Το 1987 μέχρι το 1991 σε ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης επισκεφτηκε το Θιβέτ όπου και μελέτησε τις τοπικές πολεμικές τέχνες και το θεβετιανό Kalachakra.

Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του στο Canterbury University στην Αγγλία με ειδίκευση στα ειδήμωνα ρομποτικά συστήματα, γνωρίστηκε με τον Σιφού Κωστόπουλο Γιάννη, μαθητή του Δάσκαλου Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓], ιδρυτή του ΕΠΟΚΕΣ και επίσημο εκπρόσωπο του Σαολίν στην Ελλάδα με τον οποίο τον έφερε σε επαφή.

Μετά από χρόνια μαθητείας λαμβάνει και επισήμως από το δάσκαλο του, την άδεια να διδάξει Σαολίν Κουνγκ Φου σαν δάσκαλος 35ης γενεάς άμεσης διαδοχής από το ναό Σαολίν, με το γενεαλογικό όνομα Σι Χανγκ Φενγκ και ιδρύει τον Α.Σ.Σ.Γ.Κ. «Φίδι -Γερανός» στην Καλλιθέα. Το 2012, παρίσταται στο πρώτο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν στο Βερολίνο και γίνεται δεκτός στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν, ολοκληρώνοντας έτσι το όνειρο μιας ζωής.

Την 23η Μαρτίου 2016, πιστοποιείται ως Δάσκαλος του Σαολίν Τσουάν [Κιν.: Shàolínquán 少林拳] από το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν - E.Π.Τε.Πο.T. [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū长春 经开 国学 武道研究会] και την Ένωση Κοινωνικών και Αθλητικών Εκπαιδευτών του Τσανγκτσούν [Κιν.: Chángchūn Jīngkāi shèhuì tǐyù zhǐdǎoyuán xiéhuì 长春经开社会体育指导员协会] με Αριθμό Μητρωου: 20160323003.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.shaolinculturalcenter.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.
Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.