• Greek Shaolin Temple Cultural CenterΟ Δάσκαλος Κοκκάλας Λάμπρος | 04/06/2013


Ο Δάσκαλος Κοκκάλας ΛάμπροςΟ Δάσκαλος Κοκκάλας Λάμπρος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και είναι ένας από τους Επίσημα Διαπιστευμένους Δασκάλους Πολεμικών Τεχνών του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν, με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία ένοπλων και άοπλων φορμών και μάχης του Σαολίν.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ξεκίνησε την πορεία του στις πολεμικές τέχνες στα φοιτητικά του χρόνια. Μετά από μια σύντομη διαδρομή σε άλλα είδη πολεμικών τεχνών, γνωρίζει το 1999 το Δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓], ιδρυτή του ΕΠΟΚΕΣ και επίσημο εκπρόσωπο του Σαολίν στην Ελλάδα και το Δάσκαλο Σι Γιαν Κουνγκ [κιν.: shì yán kōng 释延空] και συνεχίζει μέχρι σήμερα υπό τη καθοδήγησή τους την ενασχόληση του με την Κουλτούρα και τον Πολιτισμό του Σαολίν.

Τον Ιούνιο του 2010 επισκέπτεται για πρώτη φορά το ναό Σαολίν με το δάσκαλό Σι Γιαν Τζουό και παρουσιάζεται μαζί με την πρώτη ομάδα Ελλήνων δασκάλων του ΕΠΟΚΕΣ, για να αξιολογηθεί λαμβάνοντας επίσημα την άδεια να διδάξει Σαολίν Κουνγκ Φου. Με την παραδοσιακή τελετή μέσα στον ναό Σαολίν γίνεται αποδεκτός σαν μαθητής του Σεβάσμιου Σι Γιουνγκ Σιν. Με τον Αρ. 01286789 εγγράφεται στο Μητρώο του Ναού Σαολίν, με το γενεαλογικό όνομα Σι Γιαν Ρου [Κιν.: shìyánrú 释延如] και ανήκει πλέον στη 34η γενεά άμεσης διαδοχής του Σαολίν. Τιμώντας όμως την αλυσίδα διαδοχής του Δασκάλου του Σι Γιαν Τζουό, κρατά το όνομα Σι Χανγκ Λινγκ.

Στα πλαίσια της διεύρυνσης και της διάδοσης του Πολιτισμού Σαολίν και του Σαολίν Κουνγκ Φου, του ανατίθεται το 2010, το έργο της διεύθυνσης της Ο.Α.Σ.Κ.Φ. Αριστόμαχος στην Αρτέμιδα, ενώ το Σεπτέμβρη του 2012 συμμετείχε στο πρώτο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν στο Βερολίνο. Τον Οκτώβριο του 2014 συμμετέχει στο 2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν στο Λονδίνο.

Το Φεβρουάριο του 2014 άρχισε να διδάσκει Σαολίν Κουνγκ Φου και στο Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Κόκκινος Φοίνικας στη Λυκόβρυση, ενώ μετά από άδεια του Δασκάλου του ξεκινάει το δικό του Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν στη Νέα Σμύρνη, την Άνοιξη του 2015.

Τον Ιούλιο του 2015 επισκέπτεται και πάλι τη Κίνα με το δάσκαλό του και την ομάδα Ελλήνων δασκάλων του ΕΠΟΚΕΣ, για να δώσει εξετάσεις στην Κρατική Λαϊκή Ακαδημία Γουσού της Λουογιάν, Τμήμα Πολεμικών Τεχνών του Σαολίν όπου αξιολογήθηκε για πρώτη φορά από την επιτροπή, λαμβάνοντας αρίστη επίδοση και κρινόμενος Άξιος της επάρκειας διδασκαλίας, σε όλες τις κατηγορίες [μακριά και κοντά όπλα, εκτέλεση και τεχνική κατάρτιση παραδοσιακών δεξιοτήτων Σαολίν, τεχνικών μάχης, εξειδικευμένες γνώσεις] έλαβε το Πτυχίο με Αριθμό Πιστοποίησης: 20051016.

Την 1η Μαρτίου 2016, πιστοποιείται ως Δάσκαλος του Σαολίν Τσουάν [Κιν.: Shàolínquán 少林拳] από το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν - E.Π.Τε.Πο.T. [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū长春 经开 国学 武道研究会] και την Ένωση Κοινωνικών και Αθλητικών Εκπαιδευτών του Τσανγκτσούν [Κιν.: Chángchūn Jīngkāi shèhuì tǐyù zhǐdǎoyuán xiéhuì 长春经开社会体育指导员协会] με Αριθμό Μητρωου: 20160310007.

Στις 29 Μαΐου, 2016 του απονέμεται Δίπλωμα 4ου Ντουάν, Αναγνωρισμένου από το Ελληνικό Κράτος και την Ομοσπονδία Γου Σου - Κουνγκ Φου, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Λάμπρο Σταμούλη.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.shaolinculturalcenter.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.
Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.