• Greek Shaolin Temple Cultural CenterΟ Δάσκαλος Σι Χανγκ Για | 04/06/2013


Ο Δάσκαλος Σι Χανγκ Για [κιν.: shìhéngyá 释恒雅]Ο Δάσκαλος Σι Χανγκ Για [κιν.: shìhéngyá 释恒雅] 35ης Γενεάς του Σαολίν, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Το όνομα του είναι Κωστόπουλος Ιωάννης και είναι ένας από τους Επίσημα Διαπιστευμένους Δασκάλους Πολεμικών Τεχνών του ΕΠΟΚΕΣ, με μεγάλη εμπειρία στη Διδασκαλία, Τσιν Να [κιν.: qínná 擒拿], Τσι Γκον [κιν.: qìgōng 气功], Μπα Ντουάν Τζιν [κιν.: bāduànjǐn 八段锦] και Τσαν Τσι Τζιαν [κιν.: chǎnqìjiàn 产气健].

Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε την εσωτερική αναζήτηση ακολουθώντας πολλές διαφορετικές εσωτερικές σχολές και διδασκαλίες. Για τον Σιφού Κωστόπουλο Ιωάννη, η καλλιέργεια του εαυτού, υπήρξε πάντοτε ύψιστης σημασίας. Δυστυχώς όμως, καμία από τις διδασκαλίες που γνώρισε, δεν μπορούσε να καλύψει αυτή του την ανησυχία.

Η πρώτη του επαφή με τις πολεμικές τέχνες ξεκίνησε το 1996, χωρίς όμως να βρει κάτι που να τον γεμίζει εσωτερικά. Ένα χρόνο μετά, το 1997, τα βήματά του τον οδήγησαν στο Φου Τζο Πάι, που τότε ήταν ιδιαίτερα γνωστό στα βόρεια προάστια. Όμως, πολύ σύντομα έγινε αντιληπτό, πως η βαθιά εσωτερική φιλοσοφία, αυστηρώς πρωταρχικής και βαρύνουσας σημασίας για τον Σιφού Κωστόπουλο, ήταν κάτι άγνωστο στη χώρα μας. Τότε, πήρε την απόφαση να επικοινωνήσει με τον ναό Σαολίν και να επισκεφθεί την Κίνα, με σκοπό να γνωρίσει την αληθινή παράδοση και να βρει έναν δάσκαλο. Ήταν το μόνο μέρος λοιπόν που θα μπορούσε να απευθυνθεί και η τελευταία του ελπίδα.

Το 1998, έχοντας προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έτοιμος να αναχωρήσει, για την Κίνα, ενημερώνεται από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Ναού Σαολίν, για έναν Έλληνα δάσκαλο αναγνωρισμένο επίσημα από το Σαολίν και αποφασίζει να έρθει σε επαφή μαζί του. Χωρίς να γνωρίζει τι του επιφύλασσε η μοίρα, επισκέπτεται το δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό, στο σπίτι του. Η συνάντηση αυτή ήταν καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του και αυτομάτως ακυρώνει όλα τα σχέδιά του για το ταξίδι στη Κίνα.

Από εκείνη την ημέρα, ως προσωπικός μαθητής του Δάσκαλου Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓], ιδρυτή του ΕΠΟΚΕΣ και επίσημο εκπρόσωπο του Σαολίν στην Ελλάδα, αρχίζει να μελετά την Ιατρική Τσαν του Σαολίν, το Τσαν Τσι Τζιάν, το Σαολίν Κουννγκ Φου αλλά και τη φιλοσοφία Τσαν του Σαολίν, που έχει άριστα εμβαθύνει με μεγάλες περιόδους απομόνωσης και περισυλλογής, σε πολλά από τα βουνά της Ελλάδας.

Μετά από δώδεκα χρόνια εξάσκησης, τον Ιούνιο του 2010 επισκέπτεται για πρώτη φορά το ναό Σαολίν με το δάσκαλό του και την πρώτη ομάδα Ελλήνων δασκάλων του ΕΠΟΚΕΣ, για να αξιολογηθεί λαμβάνοντας επίσημα την άδεια να διδάξει Σαολίν Κουνγκ Φου σαν δάσκαλος 35ης γενεάς άμεσης διαδοχής από το ναό Σαολίν, με το γενεαλογικό όνομα Σι Χανγκ Για.

Το 2012, παρίσταται στο πρώτο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν στο Βερολίνο και γίνεται δεκτός στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν. Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα, ενώ παράλληλα επωμίζεται τη πολύ μεγάλη ευθύνη της ορθής διάδοσης του πολιτισμού και της κουλτούρας του Σαολίν.

Έχοντας ιδρύσει το Κέντρο Πολιτισμού Λυκόβρυσης «Κόκκινος Φοίνικας», ξεκινάει και επίσημα την διάδοση του Πολιτισμού Σαολίν στη Λυκόβρυση, από το Μάρτιο του 2013.

Τον Ιούλιο του 2015 επισκέπτεται και πάλι τη Κίνα με το δάσκαλό του και την ομάδα Ελλήνων δασκάλων του ΕΠΟΚΕΣ, για να δώσει εξετάσεις στην Κρατική Λαϊκή Ακαδημία Γουσού της Λουογιάν, Τμήμα Πολεμικών Τεχνών του Σαολίν όπου μετά από επιτυχημένη αξιολόγηση, πιστοποιήθηκε επίσημα για επάρκεια διδασκαλίας στο Σαολίν Ρόου Τσουάν [εξειδικευμένες γνώσεις και κοντά όπλα] και του απενεμήθει το Πτυχίο του με Αριθμό Πιστοποίησης: 20051017. Επιπλέον έλαβε την ειδική πιστοποίηση έδρας εξεταστικής επιτροπής.

Την 1η Μαρτίου 2016, πιστοποιείται ως Δάσκαλος του Σαολίν Τσουάν [Κιν.: Shàolínquán 少林拳] από το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν - E.Π.Τε.Πο.T. [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū长春 经开 国学 武道研究会] και την Ένωση Κοινωνικών και Αθλητικών Εκπαιδευτών του Τσανγκτσούν [Κιν.: Chángchūn Jīngkāi shèhuì tǐyù zhǐdǎoyuán xiéhuì 长春经开社会体育指导员协会] με Αριθμό Μητρωου: 20160310005.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.shaolinculturalcenter.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.
Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.