• Greek Shaolin Temple Cultural CenterΟ Δάσκαλος Αλτάνης Θεόδωρος | 03/07/2013


Ο Δάσκαλος Αλτάνης ΘεόδωροςΟ Δάσκαλος Αλτάνης Θεόδωρος, γεννήθηκε στον Πύργο, Hλείας και είναι ένας από τους Επίσημα Διαπιστευμένους Δασκάλους Πολεμικών Τεχνών του ΕΠΟΚΕΣ, με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία, Τσι Γκον [κιν.: qìgōng 气功], Μπα Ντουάν Τζιν [κιν.: bāduànjǐn 八段锦], Τσαν Τσι Τζιαν [κιν.: chǎnqìjiàn 产气健] και Ιατρικής Τσαν του Σαολίν [κιν.: shàolín chán yīyào 少林禅医药].

Το 1992, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2002, έλαβε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης καθώς και το δίπλωμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης [European Board of Physical & Rehabilitation Medicine]. Τον ίδιο χρόνο ολοκλήρωσε διετή κύκλο σπουδών με αντικείμενο την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Βελονισμό.

Ο Σιφού Θεόδωρος Αλτάνης, έχει παρακολουθήσει πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αντικείμενο τόσο την ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, όσο και τον ιατρικό αλλά και παραδοσιακό βελονισμό, με διεθνώς καταξιωμένους ειδικούς στο χώρο της αποκατάστασης αλλά και του βελονισμού όπως τους R. Gerwin, Thomas Lundemberg, Mike Cummings, Giancarlo Bazzoni, Aldo Liguori, Rada Thambirajah κλπ.

Έχει εργαστεί σαν ιατρός σε διάφορα νοσοκομεία, όπως το νοσοκομείο Κρεστένων Ηλείας, Πολυκλινική Αθηνών, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών ο Άγιος Σάββας, νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, ενώ σήμερα ασκεί την ιατρική σαν ιδιώτης Ιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (Φυσίατρος) στον Πύργο Ηλείας.

Η αγάπη του για την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, δεν μπορούσε παρά να τον οδηγήσει και στην ενασχόλησή του με το Σαολίν Κουνγκ Φου. Το 2003, γίνεται μαθητής του Σιφού Σπυρόπουλου Χρήστου, στον Πύργο Ηλείας και εισέρχεται θερμά στο κόσμο του πολιτισμού Σαολίν. 

Σαν ιατρός εξειδικευμένος στη Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, κατανοώντας την χρησιμότητα αλλά και την ανάγκη της τακτικής εξάσκησης σε θεραπευτικές μορφές άσκησης όπως το τάι τζι και το τσι γκονγκ, γίνεται δεκτός από τον Δάσκαλο Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓], ιδρυτή του ΕΠΟΚΕΣ και επίσημο εκπρόσωπο του Σαολίν στην Ελλάδα, ως προσωπικός του μαθητής και αρχίζει να εμβαθύνει στη μελέτη και τη γνώση της Ιατρικής Τσαν του Σαολίν και των άλλων αρχαίων μορφών άσκησης, όπως το Τσαν Τσι Τζιάν.

Το 2012, έχοντας αξιολογηθεί, από τον δάσκαλό του, λαμβάνει επίσημα την άδεια να διδάξει τις ήπιες Μορφές άσκησης του Σαολίν.

Στα πλαίσια της διεύρυνσης και της διάδοσης του Πολιτισμού Σαολίν και την παρότρυνση του δασκάλου του Σι Γιαν Τζουό, ο Σιφού Αλτάνης, έχοντας την εσωτερική επιθυμία να μεταδώσει σωστά αυτή τη γνώση, σε όσους θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν, είτε σαν μια μέθοδο άσκησης του σώματος και του πνεύματος, είτε σαν μια μορφή πρόληψης υγείας αλλά και θεραπείας για πολλά προβλήματα του σώματος και της ψυχής, ανέλαβε το 2012, το τμήμα του Τάϊ Τζι Τσουάν, του ιστορικού σωματείου “Φοίνικας” της Ελληνικής Ακαδημίας Κινέζικων Φιλοσοφικών και Γυμναστικών Τεχνών, που είχε ιδρύσει ο δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό, το 1995, στον Πύργο Ηλείας. Ενώ από το 2014 αναλαμβάνει το τμήμα του Τάϊ Τζι Τσουάν στο Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Πύργου.

Τον Ιούλιο του 2015 επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Κίνα με το δάσκαλό του και την ομάδα Ελλήνων δασκάλων του ΕΠΟΚΕΣ, για να δώσει εξετάσεις στην Κρατική Λαϊκή Ακαδημία Γουσού της Λουογιάν, Τμήμα Πολεμικών Τεχνών του Σαολίν όπου μετά από επιτυχημένη αξιολόγηση, πιστοποιήθηκε επίσημα για επάρκεια διδασκαλίας στο Σαολίν Ρόου Τσουάν [εξειδικευμένες γνώσεις και κοντά όπλα], και του απενεμήθει το Πτυχίο του με Αριθμό Πιστοποίησης: 20091016. Με την παραδοσιακή τελετή μέσα στον ναό Σαολίν γίνεται αποδεκτός σαν μαθητής του Σεβάσμιου Σι Γιουνγκ Σιν. Με τον Αρ. 01286789 εγγράφεται στο Μητρώο του Ναού Σαολίν, με το γενεαλογικό όνομα Σι Γιαν Σουέϊ [Κιν.: shìyánsuí 释延随] και ανήκει πλέον στη 34η γενεά άμεσης διαδοχής του Σαολίν. Τιμώντας όμως την αλυσίδα διαδοχής του Δασκάλου του Σι Γιαν Τζουό, κρατά το όνομα Σι Χαν Μπεν [κιν.: shìhéngběn 释恒本] .

Την 23η Μαρτίου 2016, πιστοποιείται ως Εκπαιδευτής του Σαολίν Τσουάν [Κιν.: Shàolínquán 少林拳] από το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν - E.Π.Τε.Πο.T. [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū长春 经开 国学 武道研究会] και την Ένωση Κοινωνικών και Αθλητικών Εκπαιδευτών του Τσανγκτσούν [Κιν.: Chángchūn Jīngkāi shèhuì tǐyù zhǐdǎoyuán xiéhuì 长春经开社会体育指导员协会] με Αριθμό Μητρωου: 201603230016.

Στις 29 Μαΐου, 2016 του απονέμεται Δίπλωμα 3ου Ντουάν, Αναγνωρισμένου από το Ελληνικό Κράτος και την Ομοσπονδία Γου Σου - Κουνγκ Φου, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Λάμπρο Σταμούλη.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.shaolinculturalcenter.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.
Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.